13. travnja 2023.

Program sportske rekreacije po gradskim četvrtima u objektima mjesne samouprave 2023.

Osnovna namjena programa "SPORT ZA SVE U MJESNOJ SAMOUPRAVI" je organiziranje sportske rekreacije u objektima mjesnih samouprava na području Gradskih četvrti - Mjesnih odbora u Gradu Zagrebu.

Program je pokrenut u ožujku 2005. godine i do danas ga kontinuirano provodimo, s time da se broj korisnika višestruko uvećao. Sada, u programu redovito vježba skoro 1500 građana, ali i dalje otvaramo nove lokacije i nove grupe, te promoviramo različite oblike vježbanja.

Program provodimo u svim Gradskim četvrtima, na lokacijama 28 Mjesnih samouprava, trenutno je formirano 52 grupe koje kontinuirano vježbaju 2 x tjedno .

U rad je uključeno 30 trenera sportske rekreacije, kineziologa.

Program omogućuje građanima Zagreba prostorno blisku i lako dostupnu , te stručno vođenu redovitu tjelovježbu; sve u cilju osmišljavanja stvaralačkog načina i stila života, poboljšanja tjelesnog i mentalnog zdravlja, realizacije ljudske potrebe za kretanjem, fizičkom aktivnošću i igrom, te uspješnijoj socijalnoj integraciji u dinamici visoko urbane sredine.

Program je osmišljen da aktivira gradske resurse:
prostorne mogućnosti u objektima mjesnih samouprava
inovativne sadržaje SPORTA ZA SVE - ZAGREB
potencijale naših visokoobrazovnih stručnjaka kineziologa

Korisnici ovoga programa su mladež i srednja dob, radno aktivno stanovništvo ali i umirovljenici, kao i osobe s posebnim potrebama; koji aktivno sudjeluju u organiziranim oblicima sportske rekreacije najmanje dva puta tjedno. Provodimo različite oblike rekreativnog vježbanja, prilagođene pojedinim korisničkim skupinama zavisno o njihovim zdravstvenim ili tjelesnim mogućnostima.

homeenvelopeprinterphonecrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram