Europski tjedan mobilnosti

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Ova europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom.

Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti “Krećite se s nama!” (“Walk with us!”) potiče na odabir aktivnih načina kretanja ili kombiniranje hodanja i biciklizma s javnim prijevozom.

Osim prilagodljivosti, hodanje i biciklizam imaju i mnoge druge prednosti, poput društvene i ekonomske pristupačnosti, pouzdanosti, ne proizvode štetne emisijske plinove te imaju pozitivan učinak na ljudsko zdravlje.

Zagrebački savez sportske rekreacije “Sport za sve” i ove godine će podržati EMW 2021. i svim korisnicima omogućiti da sudjeluju u raznim programima Sporta za sve , te pronađju odgovarajuću tjelesnu aktivnost za sebe i svoje zdravlje.


PROGRAM DOGAĐANJA
Povezane vijesti

Europski tjedan mobilnosti 2021.

16. rujna 2021.
Zagrebački savez sportske rekreacije Sport za sve svojim sudjelovanjem na Europskom tjednu mobilnosti ponudio je građanima grada Zagreba redovne programe Saveza koje provodi kroz cijelu godinu.
Pročitaj više...
homeenvelopeprinterphonecrossmenuchevron-downarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram