25. Svjetski dan pješačenja

Stigla nam je jesen najugodnije vrijeme za hodanjem. Kao i svake godine prvu nedjelju u listopadu zajedno ćemo obilježiti, dvadeset i peti za redom, Svjetski dan pješačenja.

U nedjelju 02.10.2016. krećemo sa Šestinskog lagvića u 08:30.

Opširnije:25. Svjetski dan pješačenja

22. Svjetski dan pješačenja

I ove godine, kao i proteklih 21. godina naš Savez u subotu 29.09.2013. organizira Svjetski dan pješačenja na obroncima Medvjednice za sve građanke i građane Zagreba. U suradnji sa HPD Zagreb Matica i Omegol-om pripremili smo sedam planinarskih puteva Medvednicom.

Opširnije:22. Svjetski dan pješačenja

Svjetski dan pješačenja

   

Svjetki dan pješačenja, pod motom – vratimo se prirodi – još jedan je u nizu apela na ljudsku svijest. Izađimo u prirodu, upoznajmo je, družimo se, zavolimo je, čuvajmo je, jer ovo je, bar za sada, jedini planet na kome možemo opstati.

Zagrebački savez za sportsku rekreaciju se od početka pridružio ovoj akciji koristeći se blizinom Medvednice. Organiziramo pješačenje građana do planinarskih domova (pa i autobusni prijevoz za one koji to ne mogu), sportsko-rekreativni i kulturno zabavni program, tombola i bogata ponuda jela i pića po pristupačnim cijenama čine ovu manifestaciju zanimljivom za sve dobne uzraste Zagrepčana.

Manifestacija se u pravilu održava prema TAFISI Međunarodnoj organizaciji Sport za sve“ koja određuje termin obilježavanja Svjetskog dana pješačenja (prva nedjelju u listopadu ).

Poziv je na druženje s prirodom, na njeno ekološko očuvanje.

Opširnije:Svjetski dan pješačenja