Kretanjem do zdravlja - nordijsko hodanje

Nordijsko hodanje (Nordic walking) je oblik vježbe koja pokreće vaše tijelo kontroliranim i ritmičkim tempom, pri čemu se koristite posebnim štapovima koji Vam omogućavaju da postignete visok stupanj aerobne vježbe.

Nordijsko hodanje je steklo veliku popularnost zbog toga jer se ne vježba samo donji, već i gornji dio tijela. Na taj način tijelo sagorijeva 50% više kalorija, bez potrebe za dužim ili bržim hodanjem.

Opširnije:Kretanjem do zdravlja - nordijsko hodanje

"Sport za sve" u mjesnoj samoupravi

 

Programi se provode u prostorijama Mjesnih samouprava Gradskih četvrti. Izaberite najbliže mjesto za vježbanje i priključiti se našim stručnim i uvijek nasmiješenim voditeljima kineziolozima .

Razmišljate li o bavljenju nekim oblikom rekreacije? Kad shvatite da je rekreacija potreba, a ne obveza, tada ćete se već naći u situaciji da trčite, hodate, planinarite, plešete i dr. Prekrasan je osjećaj kada učinite nešto za svoje tijelo i duh. 

Osnovna namjena programa "SPORT ZA SVE U MJESNOJ SAMOUPRAVI" je organiziranje  rekreacije u objektima mjesnih samouprava na području Gradskih četvrti, Mjesnih odbora u Gradu Zagrebu. Program smo započeli 2005. godine, i do danas ga kontinuirano provodimo, te se broj korisnika utrostručio, a tendencija je stalnog porasta broja građana i proširenje programa.

 Značenje sportske rekreacije i potrebu za njom u suvremenom gradu nije potrebno posebno isticati. Glavni je cilj programa izravno i neizravno pridonijeti aktivnom uključivanju građana u sportsku rekreaciju, poboljšanju tjelesnog i mentalnog zdravlja, te uspješnijoj socijalnoj integraciji građana uz aktiviranje već postojećih, zasad nedovoljno iskorištenih resursa:

1. prostornih mogućnosti u objektima mjesnih samouprava 

2. kadrovskog potencijala mladih visokoobrazovanih stručnjaka kineziologa.

Kroz realizaciju ovog programa, na posredan način, možemo pridonijeti povećanju zaposlenosti mladih sportskih stručnjaka, potaknuti osnivanje novih društava, i uključivanje već postojećih društava za sportsku rekreaciju u provedbi zajedničkih aktivnosti.

Korisnici ovoga programa su mladež i srednja dob, umirovljenici i osobe s invaliditetom koji aktivno sudjeluju u organiziranim oblicima sportske rekreacije u prostorima/objektima mjesne samouprave najmanje dva puta tjedno                                                                                                                                                 

Program provodimo u 17 gradskih četvrti, i to u 32 Mjesnih samouprava, formirano je 68 grupa koje kontinuirano vježbaju 2 x tjedno. U rad  je uključeno 23 voditelja sportske rekreacije, kineziologa .

 Rekviziti koji se koriste su bućice, strunjače, lopte, gumene trake, štapovi i sl.

 

NIKAD NIJE KASNO ZA BOLJITAK NAŠEG ZDRAVSTVENOG STANJA,

STOGA POKRENITE SVOJE TIJELO VEĆ DANAS
Raspored vježbanja 

 

65+ Šetnja

"Napravi korak za zdravlje,

dođi na poučnu šetnju na Jarun!"

U nedjelju 13.09.2015. u 09:00 sati, Jarun, Dom sportaša u sklopu EU tjedna sporta organizira se 65+ šetnja oko Jaruna.

Opširnije:65+ Šetnja

Svjetski dan sporta - "Dan otvorenih vrata"

Društvo “Sport za sve Centar” Zagreb će u srijedu 28.05.2014. Svjetski dan sporta obilježiti na slijedeće načine:

1. organizacijom “Sportsko-rekreativnih susreta zagrebačke mladeži”  (učenika osnovnih škola RŠC Jarun (malo jezero), od 9,30h

2. “Danom otvorenih vrata” - slobodnim uključivanjem građana u sve programe koje provodimo taj dan / na bazenima Mladosti 10 – 14h i u Palmotićevoj 22 od 8,00-10,00h;

3. provedbom redovnih programa vježbanja ( od 8,00 – 14,00 sati)

4. sudjelovanjem zainteresiranih članova u programu aktivnosti “završne svečanosti” na RŠC Trnje

Opširnije:Svjetski dan sporta - "Dan otvorenih vrata"

Rasporedi: