"Sport za sve" u mjesnoj samoupravi

 

Programi se provode u prostorijama Mjesnih samouprava Gradskih četvrti. Izaberite najbliže mjesto za vježbanje i priključiti se našim stručnim i uvijek nasmiješenim voditeljima kineziolozima .

Razmišljate li o bavljenju nekim oblikom rekreacije? Kad shvatite da je rekreacija potreba, a ne obveza, tada ćete se već naći u situaciji da trčite, hodate, planinarite, plešete i dr. Prekrasan je osjećaj kada učinite nešto za svoje tijelo i duh. 

Osnovna namjena programa "SPORT ZA SVE U MJESNOJ SAMOUPRAVI" je organiziranje  rekreacije u objektima mjesnih samouprava na području Gradskih četvrti, Mjesnih odbora u Gradu Zagrebu. Program smo započeli 2005. godine, i do danas ga kontinuirano provodimo, te se broj korisnika utrostručio, a tendencija je stalnog porasta broja građana i proširenje programa.

 Značenje sportske rekreacije i potrebu za njom u suvremenom gradu nije potrebno posebno isticati. Glavni je cilj programa izravno i neizravno pridonijeti aktivnom uključivanju građana u sportsku rekreaciju, poboljšanju tjelesnog i mentalnog zdravlja, te uspješnijoj socijalnoj integraciji građana uz aktiviranje već postojećih, zasad nedovoljno iskorištenih resursa:

1. prostornih mogućnosti u objektima mjesnih samouprava 

2. kadrovskog potencijala mladih visokoobrazovanih stručnjaka kineziologa.

Kroz realizaciju ovog programa, na posredan način, možemo pridonijeti povećanju zaposlenosti mladih sportskih stručnjaka, potaknuti osnivanje novih društava, i uključivanje već postojećih društava za sportsku rekreaciju u provedbi zajedničkih aktivnosti.

Korisnici ovoga programa su mladež i srednja dob, umirovljenici i osobe s invaliditetom koji aktivno sudjeluju u organiziranim oblicima sportske rekreacije u prostorima/objektima mjesne samouprave najmanje dva puta tjedno                                                                                                                                                 

Program provodimo u 17 gradskih četvrti, i to u 32 Mjesnih samouprava, formirano je 68 grupa koje kontinuirano vježbaju 2 x tjedno. U rad  je uključeno 23 voditelja sportske rekreacije, kineziologa .

 Rekviziti koji se koriste su bućice, strunjače, lopte, gumene trake, štapovi i sl.

 

NIKAD NIJE KASNO ZA BOLJITAK NAŠEG ZDRAVSTVENOG STANJA,

STOGA POKRENITE SVOJE TIJELO VEĆ DANAS
Raspored vježbanja