Festival Redovnog tjelesnog vježbanja 2017.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana sporta - srijeda 31.05.2015. - u suradnji sa DŠR Trnje organiziramo Festival Redovnog tjelesnog vježbanja (RTV)

1. Uvod
U Zagrebu postoji duga tradicija organiziranja redovitog tjelesnog vježbanja (RTV). Ono se od osamdesetih godina provodi u Društvima za sportsku rekreaciju, a od devedesetih do današnjih dana i u raznim fitness centrima.
Važnost programa RTV-a prepoznao je i Gradski Savez za Sportsku rekreaciju ¨Sport za sve¨ koji kroz financijski plan izdvaja značajna sredstva za poticanje programa RTV-a.
Prema podacima Gradskog Saveza, Savez sufinancira 80 grupa RTV-a u Društvima.
Gradski savez je pokrenuo i program RTV-a u Gradskim četvrtima. Tim programom obuhvaćene su 54 grupe. Kada ovom broju pridodamo grupe sa sličnim programima iz raznih fitness centara, onda dolazimo do podatka koji govori da se u Gradu Zagrebu RTV-om bavi vrlo veliki broj građanki i građana.
Obilježavanje Svjetskog dana sporta na ŠRC-u Trnje je jedno od značajnijih manifestacija koju ZSSR“Sport za sve“ i DSR „Trnje“ organiziraju tijekom godine. Cjelodnevnim programom aktivnosti za taj dan obuhvaćeno je oko 2500 sudionika i prijatelja. Mišljenja smo da je taj dan idealna prilika za sve nas da pred velikim brojem sportaša i sportaša rekreativaca prezentiramo ovaj vrlo važan segment naše djelatnosti.


2. Cilj
Projekt je osmišljen s ciljem promocije programa RTV-a koji se provode u našim društvima, četvrtima i ostalim fitness centrima.
Promocijom želimo:
 postići veći interes i povećati motivaciju sudionika u RTV-u;
 prikazati dostignuća svih uključenih u program RTV-a;
 potaknuti i ohrabriti ostale građane da se uključe u program RTV-a;
 prezentirati širokoj javnosti (tiskovni mediji, radio, televizije) program RTV-a u našim društvima i gradskim četvrtima.


3. Sudionici i kategorije
Natjecanje će se odvijati u 3 kategorije:

  • 1) Korektivna gimnastika i Pilates;
  • 2) Aerobik/Zumba/Ples/Dance fitness (55+ godina);
  • 3) Aerobik/Zumba/Ples/Dance fitness (do 55 godina);
  • 4) Pokazni programi van konkurencije (funkcionalni programi i slično).

* Organizator zadržava pravo otvaranja još neke od kategorija ako procjeni da se prijavio dovoljan broj sličnih programa.
Broj sudionika u pojedinoj skupini mora biti od 10 do 20, ne računajući voditelja/trenera.
Skupina nastupa pod vodstvom voditelja/trenera koji se nalazi ispred skupine. Članovi jedne skupine moraju biti rekreativci i ne smiju biti voditelji programa u kojem se natječu (osim voditelja/trenera koji će voditi skupinu).
Voditelji/treneri osmišljavaju koreografiju/prikaz sklopa vježbi na pjesmu po vlastitom izboru u trajanju od 4 minute +/- 15 sekundi.
U izvedbi je dozvoljeno korištenje vlastitih rekvizita.
Krajnji rok za prijavu skupina je 24.05.2017.
Prilikom prijave sudionika, potrebno je navesti za koju kategoriju se određena skupina prijavljuje te se držati točnih propozicija tih programa (u protivnom skupina neće biti ocjenjivana).
Prijave se dostavljaju e-mailom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

4. Plan provedbe, vremenske i prostorne odrednice
Natjecanje će se odvijati na umjetnoj travi, a raspoloživi prostor za izvedbu veličine je 20 x 20 metara. U sklopu prostora za vježbanje biti će postavljeno povišenje za trenera/voditelja skupine koja nastupa.
Natjecanja će se odvijati redoslijedom kojim su prethodno, u tekstu, navedene kategorije, a ista će početi u 17:30 sati. Redoslijed nastupa svake skupine društvima će biti dostavljen e-mailom najkasnije do 29.05.2017.
Svaka skupina koja će nastupati, na raspolaganju ima 8 minuta za pripremu i izvedbu, a sama izvedba mora trajati 4 minute +/- 15 sekundi.
Glazbu na koju će skupina nastupati potrebno je snimiti na CD i dostaviti je organizatoru najkasnije do 17 sati na dan nastupa. Radi sigurnosti je poželjno, na dan natjecanja, glazbu ponijeti i na usb-u. U slučaju da se glazba ne dostavi u predviđenom roku ili prijave ne budu potpune, skupina će biti diskvalificirana.

 

5. Vrednovanje
Izvedbe svih skupina ocjenjivati će komisija od 5 članova.
Ocjenjivati će se usklađenost svih sudionika pojedine skupine te opći dojam o izvedbi.
Najbolje ocijenjene skupine iz svake natjecateljske kategorije očekuju priznanja i nagrade.
 

Print verzije:

Propozicije RTV

Poziv RTV

Prijavnica RTV