Olimpijski festival dječjih vrtića

   

 

Hrvatski olimpijski odbor pokrenuo je organizaciju športskih natjecanja pod nazivom Olimpijski festival dječjih vrtića, a koordinator i organizator natjecanja je Zagrebački savez sportske rekreacije "Sport za sve".

Sport počiva na etičkim principima i radosti koja proizlazi iz rezultata postignutog vlastitim naporima. Ovim projektom promičemo olimpijske ideale kao što su poštovanje pravila igre, poštovanje drugih natjecatelja, poštovanje službenih osoba koje su zadužene za provođenje pravila, fair play, samodisciplina, timski rad, samopoštovanje i odbacivanje nasilja.

Cilj projekta je promocija olimpizma, odgajanje djece putem športa i poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta. Slogan Olimpijskog festivala dječjih vrtića glasi «I ja ću biti olimpijac».

Pravo sudjelovanja ima svaki dječji vrtić registriran na području Grada Zagreba.

   

Olimpijski festival dječjih vrtića organizira se na lokalnoj razini /natjecanja po gradskim četvrtima/, finale grada Zagreba  i finale Republike Hrvatske.

Natjecateljsku ekipu koju predstavlja jedan dječji vrtić čini 40 natjecatelja od kojih je  20 djevojčica i 20 dječaka.

Za one najmlađe travanj i svibanj će biti vrijeme velikih natjecanja.

Za djevojčice i dječake predviđene su discipline: mali nogomet, trčanje na 50m, štafeta 4x25m, skok s mjesta udalj i bacanje loptice u cilj.

Mališani se natječu i svojim likovnim radovima na temu sporta.