Službeni početak Move week 2014.

U ponedjeljak u prostorijama SSGZ nakon konferencije za novinare Stručnim skupom je i službeno otvoren Move week 2014. u Zagrebu.

Svi prisutni su mogli poslušati vrlo nadahnuta i edukativna izlaganja prof.dr.sc. Stjepana Heimera i dr.sc. Danijela Jurakića.

Na konferenciji za novinare o Move week-u su govorili Nenad Borković, glavni Move week koordinator u Hrvatskoj, Josip Tus, tajnik ZSSR "Sport za sve" i Natalija Mitrić, rekreacija.hr.

Po završetku konferencije za novinare i kratke pauze riječ su preuzeli prof.dr.Stjepan Heimer i dr.sc.Danijel Jurakić.

Okupljene je na početku pozdravio tajnik Saveza Josip Tus i nakon kratkog uvoda prepustio riječ dr.sc. Danijelu Jurakiću.

dr.sc. Jurakić je napravio izlaganje na temu Tjelesna aktivnost i zdravlje - suvremene spoznaje, i povlačeći paralelu ukazao na dokaze koji pokazuju da tjelesna aktivnost pozitivno utječe na zdravlje ali i na ekonomiju.

Na njegovo izlaganje nadovezao se prof.dr.sc. Heimer sa svojom temom Suradnja sporta i zdravstva - dobitna kombinacija. prof. Heimer je auditoriju ukazao da je neophodno da se u sustav tjelovježbe uključe i lječnici opće prakse.

Na taj način formirao jaki tim (liječnik i kineziolog) koji će vježbačima rekreativcima, sastaviti program vježbanja maksimalno individualiziran svakom pojedinom vježbaču ovisno o njihovom zdravstvenom statusu. Za kraj je prof.Heimer  skrenu pažnju na inertnost lokalne i državne uprave vezanu uz tjelesnu aktivnost stanovnika Hrvatske.